Slakken

Vooral in oudere woningen hebben mensen af en toe bezoek van slakken. Meestal zijn slakken overdag te vinden in donkere, vochtige ruimtes. Bijvoorbeeld een kruipruimte of de kelder. 's Nachts gaan de slakken op zoek naar eten. Ze komen de woning binnen via kieren en gaten of door de gootsteenafvoer. Slakken zijn nuttige beesten, maar ze laten wel vieze sporen na.

Wat u zelf kunt doen
Probeer allereerst te bedenken waar de slakken vandaan komen. Dicht alle gaten en kieren in de woning met kit. Probeer ook bepaalde ruimtes minder vochtig te maken, bijvoorbeeld door te ventileren of door een vochtvreter te plaatsen. Daarnaast kunt u proberen om de slakken te verjagen met zout of door 's avonds een schoteltje met bier te plaatsen. Zout zorgt ervoor dat de slak uitdroogt. Slakken zijn gek op het gist in bier en zullen hier op af komen. De alcohol in het bier zorgt er echter voor dat de slak uitdroogt. De volgende ochtend zitten de slakken bij het schoteltje en kun je de slakken verwijderen.
Tenslotte zijn er speciale korrels te koop die helpen de slak te bestrijden. Dit wordt verkocht in de bouwmarkt. Let bij de aanschaf er wel op of de korrels niet schadelijk zijn voor uw huisdieren of kinderen.